Látogatók száma:
5318
2021-12-07 12:14:02 Megjelent a zsűrinyertes A tükör túloldalán című novellám a Válaszutak című novelláskötetben (Holnap Magazin) https://webaruhaz.holnapmagazin.hu/product/valaszutak-elorendelheto/
2019-05-25 00:08:14 A Férfiak nélkül című novellám bekerült a 2019-es Zsoldos Péter-díj jelöltjei közé: https://zsoldosdij.avana.hu/jeloltek-2019/ A novellát a Galaktika Magazin 335-ös számában lehet elolvasni: https://galaktikabolt.hu/szerzo/czovek-andrea/
2019-05-22 18:12:51 Minden, ami friss, megtalálható a szerzői oldalamon a Facebookon itt: https://www.facebook.com/czovekandrea.mabtee/
2019-05-22 18:12:05 Megjelent az "Embernek maradni" című sci-fi novellám (Asztrovarjú univerzum) az Új Galaxis antológiában: https://imgur.com/X2J364l https://imgur.com/iBDN2GP Megvásárolható itt: http://www.kodexnyomda.hu/1205/uj-galaxis-23.html
2019-05-22 18:05:58 Férfiak nélkül - Exodus című novellámmal megnyertem a 2015-ös Preyer Hugo díjat, amit novemberben a HungaroConon vehettem át. Eredményhirdetés és képek itt: https://preyer.avana.hu/index.php/aktualis/2015-evi-palyazat-eredmenye/ https://preyer.avana.hu/index.php/a-dij-tortenete/
2019-05-22 18:04:48 A Lidércfény pályázatán sikeresen szerepelt a Lusitania elsüllyedésével kapcsolatos novellám, ahol a süllyedő hajón egy nyomozó üldöz egy sorozatgyilkost. https://imgur.com/QjrLT80 https://imgur.com/knJd5Pm https://imgur.com/pEqqp2n
2019-05-22 18:00:49 Megjelent Marcell című, kisfiammal közösen írt novellánk az Új Galaxis fantasztikus-tudományos antológiasorozat 22. számában. https://imgur.com/uvkwDEP

Próza

Sci: Birodalmi Híradó
2010-08-14 21:15
Star Wars: Birodalmi Híradó
(A hírek a „Birodalom visszavág és a „Jedi visszatér” közötti időben születtek)


Szoboravatás

Elkészült a szobor, melyet Vader nagyúr Amidala szenátor tiszteletére készítetett. Bár a Köztársaság utolsó nyomait is eltűntették, de Amidala szenátor mégis nagy tiszteletnek örvend a Birodalomban. Többen látták, hogy Vader nagyúr egy szál szerelemvirágot helyezett el a szobor talapzatánál.


Favágókat keresünk!

Favágókat keresünk az Endor bolygón lévő bázis környékének és a hozzá vezető út megtisztításához. Olyanok jelentkezését várjuk, akik az alpin technikában jártasak. Jelentkezni az Endor bolygón lévő Birodalmi Egység parancsnokánál lehet.


Új kutasz-droidok

A mai napon új kutasz-droidok kerülnek forgalomba, melyek új navigációval, fegyver-, és pajzstechnológiával vannak ellátva. Az új droidok, amiket főleg a Dagobah rendszer átkutatásához fejlesztettek ki, ellenáll a hideg-meleg gyors váltakozásának, a homoknak, pornak, párás-nedves levegőnek. Alkalmas megolvadt kőzetek feletti megfigyeléshez is. Lopakodó üzemmódban hangtalan.


Vadászpilótákat keresünk!

Vadászpilótákat keresünk a készülő Halálcsillagra. A jelentkező pilóták kiegészítő, speciális kiképzést kapnak. A kiképzés sikeres teljesítése után az alábbi feladatokat végzik: rebellis, lázadó hajók megsemmisítése és Vader nagyúr hajójának védelme a Halálcsillag vájataiban.


Eredményhirdetés

Lezárult "A Birodalom története" című történetírói pályázat. A díjak ünnepélyes átadására a Coruscanton került sor, melyen maga az Uralkodó is részt vett. A nyertes, Sigullah Babah lett "Felemelkedés" című művével.


Veers tábornok még keresi az igazit

A "Hoth-bolygó hőse" még nem talált rá élete nagy szerelmére, de nem adja fel a reményt. "Eddigi pályafutásom során nem volt időm családot alapítani, de úgy érzem, most eljött az ideje." - írja a nemrégiben kiadott "Háború a Hothon" című könyvének utószavában. Tudósítónknak elmondta, olyan hölgyet keres, aki katonás rendet tud tartani a házban.

Kiállítás

Kiállítást rendeznek birodalmi lépegetőkből. A különböző méretű és korú, mintegy 150 darab birodalmi lépegetőkből álló gyűjteménynek a Tatuin bolygó ad otthont.


Halállista

Vader nagyúr nyilvánosságra hozta azt listát, melyen a lázadó erők vezetői találhatók, és amit a fejvadászok is megkaptak. Ezen a listán első helyen szerepel Luke Skywalker és Leia Organa hercegnő is annyi különbséggel, hogy őket szigorúan élve kell elfogni.


Rebellis kémek nyomában

A közelmúltban megalakult az a szervezet, amely a Birodalom katonai egységeibe beépülő és információt kiszivárogtató rebellis kémeket hívatott elfogni. Kérjük a birodalmi alattvalókat, hogyha tudomása van bármilyen gyanús tevékenységről, azt azonnal jelentse a Birodalmi Kémelhárító Irodának.


Áttörés!

Birodalmi kutatóknak sikerült kikísérletezni azt a molylepke fajt, amely megtámadja és tönkreteszi a Birodalom egyik legnagyobb ellenséges népének, a vukik bundáját. A molylepke mélyen berágja magát a bundába és szinte elpusztíthatatlan.


Látták Luke Skywalkert!

Értesüléseink szerint többen látták Luke Skywalkert egy X-Wing fedélzetén, amint a Dagobah rendszer felé tartott. Bár még rejtély, hogy a Birodalom ellensége mit keres a Dagobah rendszerben, de katonáink rögtön a nyomába eredtek. A III. flotta két csillagrombolója úton van, hátha fülön csíphetik Luke Skywalkert.


Yoda mester él?

Hátborzongató pletyka kering a Birodalomban, mely szerint Yoda, a Jedi lovagrend nagymestere, dacára az Uralkodó és Vader nagyúr erőfeszítéseinek, mégis életben maradt. Ezt a tényt a Birodalmi Hírszerző Hivatal sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.


Többé nem találkozunk!

Most kaptuk a hírt, hogy elkészült végre a legújabb ütközésgátló rendszer. Az utóbbi időben jelentősen megszaporodott az összeütközések száma a csillagrombolók, illetve csillagrombolók és aszteoridák, valamint csillagrombolók és más hajók között. A régi rendszer vagy nem jelezte, vagy későn kezdte a kitérési manővert. Ennek oka programozási hiba volt. A rossz programkód miatt jelentős károk keletkeztek. Meg szerettük volna kérdezni a régi rendszer programozóját, akit legutolsó információink szerint Vader nagyúr magához hívatott és utána nem látta többé senki.


Élet a szemétben

Nemsokára új radarral bővül a nagyobb birodalmi hajók megfigyelőrendszere. A radar a fénysebességre való kapcsolás előtt, a kiürített szemetet pásztázza életjelek után kutatva, miután egy rebellis, lázadó hajó így menekült el az elfogás elől.


Katasztrófa!

Birodalmi klímatudósok megállapították, hogy melegszik a Hoth bolygó légköre, számos állat-, és növényfaj létét veszélyeztetve ezzel. A kiváltó ok valószínűleg a lázadók pajzsgenerátorai voltak. Feltételezések szerint a rosszul összeállított pajzsgenerátorok megváltoztatták a Hoth bolygó mágneses mezejét, emiatt indult el a felmelegedés. Amennyiben 5 egységnyit nő az átlaghőmérséklet, a folyamat visszafordíthatatlan.


Élő trófeák

Megnőtt a kereslet, a fejvadászok körében, a karbonittömbös fagyasztás után. Miután Han Solo kapitány túlélte a hibernálást a karbonitfagyasztóban, több fejvadász is úgy döntött, hasonló módon szállítja le megbízójának az "árut". Bár a karbonit tömb súlya jelentős, de a benne lévő bűnöző nem jelent a továbbiakban problémát. A megbízó pedig egy mutatós trófeával díszítheti lakása falát.


Titkosak az új Halálcsillag koordinátái

A készülő Halálcsillag holléte szigorúan titkos. Vader nagyúr elmondta, mindaddig nem kerülnek nyilvánosságra az új űrbázis koordinátái, amíg teljesen el nem készül, és amíg nem sikerül az előző konstrukció hibáit kiküszöbölni. Vader nagyúr továbbra is várja a speciális kiképzésre jelentkező vadászpilótákat.


Birodalmi Híradó tudósítókat keres

A Birodalmi Híradó tudósítókat keres az élet minden területéről. Téma: a Birodalom dolgos hétköznapjai. A megbízás egyelőre meghatározott ideig szól. A tudósítások, előzetes szemle után, leközlésre kerülnek.


Az Erő összeköti a szíveket

A Birodalom szívében megnyitotta kapuit az Erő Kápolnája. A házasságok száma jelentősen csökkent az utóbbi időben, ezért maga az Uralkodó rendelte el, hogy legyen a Birodalomban egy olyan hely, ahol a házasodni kívánó párok, egy szép szertartás keretében, összeházasodhatnak.

A Kápolna kínálata:

Rövid, gyors, egyszerű szertartás (némi beszéd, papírok aláírása) max 10 fő
Közepes hosszúságú szertartás(Ifjú pár köszöntése, papírok aláírása) max 50 fő
Standard hosszúságú szertartás (Ifjú pár köszöntése, rövid szertartásbeszéd, papírok aláírása, egy ajándék házasságdoboz) max 200 fő
Nagy szertartás (Ifjú pár köszöntése, szép szertartásbeszéd, papírok aláírása, egy ajándék házasságdoboz + egy tetszőlegesen választott ajándék) max 500 fő

Felhívjuk a házasulandó párok figyelmét, hogy a protokoll-, R2-es, és pincérnődroidok egy főnek számítanak!

Az árakban benne van:
Szertartásvezető, kápolna feldíszítése

Egyéb szolgáltatások:
Ruhakölcsönzés
Két házassági tanú
Házassági dobozok, ajándékok vására
Gyűrűkészítés rövid határidővel
Növények rendelése
Jogi tanácsadó házassági szerződések kötéséhez

Akció!

Rendeljen egy nagy szertartást és a jogi tanácsadót ingyen biztosítjuk!


Áruló!

A Birodalom nagy erőkkel keresi Lando Calrissiant a Bespin Felhőváros egykori vezetőjét, aki Vader nagyúr tanácsa ellenére nem adta át Leia Organa hercegnőt a Paracsnokságnak. Valószínűleg átállt a rebellisek oldalára. Vader nagyúr nagy jutalmat ad annak, aki Lando Calrissiant élve a színe elé viszi.


A hazugságok kora lejárt!

Új hazugságvizsgáló gépet fejlesztett ki tudósok egy csoportja. Ellentétben az eddig ismert droidokkal, a gép csápjait befúrja a bőr alá, így lehetőség van azonnali igazságszérum beadására, illetve adagolására. Agyat vizsgáló része pedig az agyhullámokat figyeli. A hazugság azonnal kiderül. A prototípus tesztelése sikeresen lezárult. Lázadó kémeken végzett teszt során a Birodalmi Parancsnokság értékes információkhoz jutott Luke Skywalker hollétét illetően.


Életelixír

Birodalmi tudósok új növényfajt fedeztek fel az Endor bolygón. A növény nedveiből készült kivonat száz évvel meghosszabíthatja az emberi átlagéletkort.


Birodalmi Galéria

Új kiállítás tekinthető meg mától a Birodalmi Galériában. A kiállítás címe: "A Birodalom tündöklése". A számos szobor, kisplasztika, dombormű és kép között látható egy hatalmas, olajfestékkel készült festmény, melyen Lord Darth Vader legyőzi Obi van Kenobit. A festőművész, Hansen Rodli, ezért az alkotásáért megkapta a "Birodalom Művésze" érdemrendet.


Merénylet Vader Nagyúr ellen!

Ifjú lázadók egy csoportja hozzáfért Darth Vader Nagyúr létfenntartó rendszerének programkódjához és átállította a légzési paramétereket. Vader Nagyúr éberségének és az Erőnek hála, a Birodalmi Parancsnokság informatikusa azonnal visszaállította az értékeket, így a Nagyúrnak nem esett komolyabb baja.
A merényletet az a csoport vállalta magára, amelyik a "Birodalom tündöklése" című kiállításon bemutatott, a Nagyurat és Obi van Kenobi legyőzését ábrázoló festmény hátoldalát az "Itt járt Luke Skywalker!" felirattal csúfította el.


(Megjelent Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat májusi számában)

Felugró