Látogatók száma:
5979
2021-12-07 12:14:02 Megjelent a zsűrinyertes A tükör túloldalán című novellám a Válaszutak című novelláskötetben (Holnap Magazin) https://webaruhaz.holnapmagazin.hu/product/valaszutak-elorendelheto/
2019-05-25 00:08:14 A Férfiak nélkül című novellám bekerült a 2019-es Zsoldos Péter-díj jelöltjei közé: https://zsoldosdij.avana.hu/jeloltek-2019/ A novellát a Galaktika Magazin 335-ös számában lehet elolvasni: https://galaktikabolt.hu/szerzo/czovek-andrea/
2019-05-22 18:12:51 Minden, ami friss, megtalálható a szerzői oldalamon a Facebookon itt: https://www.facebook.com/czovekandrea.mabtee/
2019-05-22 18:12:05 Megjelent az "Embernek maradni" című sci-fi novellám (Asztrovarjú univerzum) az Új Galaxis antológiában: https://imgur.com/X2J364l https://imgur.com/iBDN2GP Megvásárolható itt: http://www.kodexnyomda.hu/1205/uj-galaxis-23.html
2019-05-22 18:05:58 Férfiak nélkül - Exodus című novellámmal megnyertem a 2015-ös Preyer Hugo díjat, amit novemberben a HungaroConon vehettem át. Eredményhirdetés és képek itt: https://preyer.avana.hu/index.php/aktualis/2015-evi-palyazat-eredmenye/ https://preyer.avana.hu/index.php/a-dij-tortenete/
2019-05-22 18:04:48 A Lidércfény pályázatán sikeresen szerepelt a Lusitania elsüllyedésével kapcsolatos novellám, ahol a süllyedő hajón egy nyomozó üldöz egy sorozatgyilkost. https://imgur.com/QjrLT80 https://imgur.com/knJd5Pm https://imgur.com/pEqqp2n
2019-05-22 18:00:49 Megjelent Marcell című, kisfiammal közösen írt novellánk az Új Galaxis fantasztikus-tudományos antológiasorozat 22. számában. https://imgur.com/uvkwDEP

Próza

I: A lélek pokla
2014-03-12 10:45
Megjöttél hát? Hol voltál ilyen sokáig? Bagószagod van és bűzlesz az alkoholtól. Megint ittál, mintha az megoldana bármit is.
Hogy nézel ki? A cipőd sáros, a harisnyádon felfutott a szem, a szoknyád foltos, a blúzod leszakadt gombjairól nem beszélve. A sminked is elkented.
Sírsz? Nocsak, ez meglep. Hiszen éppen te mondtad, kemény nő vagy, ki fogod bírni, most meg itt pityeregsz. Mégis mit gondoltál? Hogy könnyű lesz az érzelmeidet csak úgy elfojtani?
Menj, fürödj le! Holnap megint dolgoznod kell, ráadásul az arab sejk egy halom pénzt fizet, ha teljesíted perverz kívánságait.
Jól hallom, undorodsz magadtól? Bezzeg a pénztől nem undorodsz! Kifizetted az összes tartozásod, a gyerekeidnek sem kell többé zsíros kenyéren élniük. Azt mondtad, az ő mosolyukért bármit megteszel, és ők most boldogok. Hát nem ezt akartad? Ne aggódj, ők azt hiszik, az új munkáltatód küldött el továbbképzésre egy hónapra. Te most üzletkötő vagy, a példaképük, aki keményen küzd a betevőért. Később majd megtudják, milyen üzleteket kötöttél, de addigra, ha ügyes vagy, összeszedsz annyit, hogy ne kelljen visszajönnöd ide. Persze csak akkor, ha nem szoksz rá még jobban a piára vagy a drogra.
Hagyd abba az önsajnálatot! Eddigi sivár életed senkit sem érdekel! Csak nem azt a disznó férjedet sírod vissza, aki folyton vert, ivott, mint a gödény, aztán lelépett, amikor a harmadik gyerekeddel terhes maradtál? Legyen eszed!
Kuncsaftjaid között akad egy magányos, gazdag öregúr, aki beléd szeretett. Tőle kaptad azt a méregdrága nyakláncot, meg néhány göncödet. Fogd meg magadnak! Jó színésznő vagy, Hollywood is megirigyelhetne, nem tart semeddig eljátszanod a szerelmes nőt, ő majd kihúz ebből a mocsárból. Anyádnak meg minden hónapban utalsz egy nagyobb összeget, abból szépen felneveli a gyerekeidet. Mert ugye az öregúrnak nem mondhatod meg, hogy nem egy, hanem három porontyod is van. Ha meghalt, majd hazamész.
Gondold csak végig, micsoda lehetőséget kaptál tőlem! Igazán nagylelkű vagyok hozzád, még egy szerelmes milliomost is adtam neked, aki némi kényeztetésért élete végéig lesi kívánságaidat. Te meg itt sírsz!
Menj, feküdj le! Holnap nem mehetsz kialvatlanul dolgozni. Szépnek, elbűvölőnek kell lenned.
Milyen nagy árról beszélsz? Jólétet akartál, gyermekeidnek gondtalan életet, ez mind a tiéd lehet, sőt, talán még több is, mint amire valaha számítottál.
Még mindig érzem a savanykás szagot, ami a testedből árad, amit a kiszolgáltatottság és az undor szül, de látod, nem hagytalak magadra, veled vagyok, amióta megidéztél, és ahelyett, hogy örülnél, panaszkodsz.
Üzletet kötöttünk. Figyelmeztettelek, mindennek ára van és te beleegyeztél: nélkülözés helyett pénz, cserébe a lelkedért.

Felugró