Látogatók száma:
6123
2021-12-07 12:14:02 Megjelent a zsűrinyertes A tükör túloldalán című novellám a Válaszutak című novelláskötetben (Holnap Magazin) https://webaruhaz.holnapmagazin.hu/product/valaszutak-elorendelheto/
2019-05-25 00:08:14 A Férfiak nélkül című novellám bekerült a 2019-es Zsoldos Péter-díj jelöltjei közé: https://zsoldosdij.avana.hu/jeloltek-2019/ A novellát a Galaktika Magazin 335-ös számában lehet elolvasni: https://galaktikabolt.hu/szerzo/czovek-andrea/
2019-05-22 18:12:51 Minden, ami friss, megtalálható a szerzői oldalamon a Facebookon itt: https://www.facebook.com/czovekandrea.mabtee/
2019-05-22 18:12:05 Megjelent az "Embernek maradni" című sci-fi novellám (Asztrovarjú univerzum) az Új Galaxis antológiában: https://imgur.com/X2J364l https://imgur.com/iBDN2GP Megvásárolható itt: http://www.kodexnyomda.hu/1205/uj-galaxis-23.html
2019-05-22 18:05:58 Férfiak nélkül - Exodus című novellámmal megnyertem a 2015-ös Preyer Hugo díjat, amit novemberben a HungaroConon vehettem át. Eredményhirdetés és képek itt: https://preyer.avana.hu/index.php/aktualis/2015-evi-palyazat-eredmenye/ https://preyer.avana.hu/index.php/a-dij-tortenete/
2019-05-22 18:04:48 A Lidércfény pályázatán sikeresen szerepelt a Lusitania elsüllyedésével kapcsolatos novellám, ahol a süllyedő hajón egy nyomozó üldöz egy sorozatgyilkost. https://imgur.com/QjrLT80 https://imgur.com/knJd5Pm https://imgur.com/pEqqp2n
2019-05-22 18:00:49 Megjelent Marcell című, kisfiammal közösen írt novellánk az Új Galaxis fantasztikus-tudományos antológiasorozat 22. számában. https://imgur.com/uvkwDEP

Próza

Sci: Fiktív interjú Vaderrel
2010-08-14 21:20
Exkluzív interjú Darth Vader Nagyúrral

A Birodalomban egyre jobban szaporodnak a rebellis, lázadó erők káros tevékenykedései, kémkedés, rajtaütés, gyilkosságok. Az állampolgárokat természetesen foglalkoztatja a kérdés, mit tesz a Birodalmi Vezetés a lázadók növekvő támadásai ellen. Kérdéseinkre általunk tisztelt Sith Nagyúr, Lord Darth Vader válaszol.
Birodalmi Híradó: Tudomásunkra jutott, hogy a régi Halálcsillag tervrajzai a lázadók kezébe kerültek, és miután megtalálták benne a hibát, egyetlen X-Winggel felrobbantották. Az épülő, új Halálcsillagot is fel tudják robbantani ezzel a módszerrel? Mit tesz ez ellen a Birodalmi Parancsnokság?
Darth Vader Nagyúr: A Birodalom összes állampolgára biztos lehet benne, hogy még egy ilyen támadást nem engedünk meg magunknak. Természetesen az új Halálcsillag konstrukciójánál erre a részletre külön odafigyeltünk: egyrészt a vájatok mellett még több ionágyút helyeztünk el, továbbá vadászpilóták egy csoportja speciális kiképzést kap a vájatban történő repülésből és az X-Wingek elfogásából.
B.H.: Igaz, hogy a Halálcsillag felrobbantásáért az ifjú pilóta, Luke Skywalker a felelős.
D.V.: Igen, vele volt az Erő.
B.H.: Térjünk át az egyik legnagyobb győzelmünkre, a Hoth bolygón vívott csatára. Veers tábornok megsemmisítő erejű csapást mért a lázadókra, mégis az a hír járja, több nagyobb lázadó vezető megmenekült, és egy távoli galaxisban gyülekeznek, hogy csapást mérjenek a készülő Halálcsillagra. Mi erről a véleménye?
D.V.: Kétlem, hogy a lázadóknak maradt volna erejük egy újabb, nagyszabású támadásra, de ha mégis megkockáztatják, mi mindenre felkészültünk.
B.H.: Az új Halálcsillag még nincs kész, így eléggé sebezhető. Mit tesznek a szabotázs akciók ellen?
D.V.: A Halálcsillagot pajzs védi, melynek kiinduló pontja egy bolygó. Ez a pajzs addig védi az űrállomást, amíg el nem készül, és tüzelőképes állapotba nem kerül. Minden a bolygóra, illetve az űrállomásra készülő hadi-, és teherhajót leellenőrzünk. Mindegyiknek speciális kódja van. Amelyik hajónak hibás a kódja, azt azonnal megsemmisítjük.
B.H.: Hol található ez a bolygó?
D.V.: Ez az információ szigorúan titkos, mint ahogy a Halálcsillag jelenlegi koordinátái is.
B.H.: A Felhővárosban történt incidens során Lando Calrissian megszegte az Önnek tett ígéretét, és Leia Organa hercegnővel ismeretlen helyre távoztak. Mi lesz az árulók sorsa?
D.V.: Lando Calrissiannal személyesen fogok végezni, míg Leia Organa hercegnő sorsáról az Uralkodó dönt majd.
B.H.: Olyan hírek érkeztek, miszerint Yoda mester, a Jedi Tanács feje életben maradt és a Dagobah rendszerben tartózkodik. Mi ebből az igazság?
D.V.: Jelenleg folyik a Dagobah rendszer átkutatása, de eddig sem jel sem utal arra, hogy Yoda mester élne.
B.H.: Sokunkat foglalkoztat Luke Skywalker személye. A Bespin bolygón látták Önöket fénykarddal harcolni, és Luke Skywalker úgy viselkedett, mint egy Jedi. Mekkora veszélyt jelent személye a Birodalomra?
D.V.: Skywalker még nem Jedi, kiképzését korábban Obi van Kenobi kezdte el. Amint nyomára lelek, meggyőzöm, hogy álljon át a Sötét Oldalra, majd az Uralkodóhoz viszem, aki folytatja kiképzését.
B.H.: A Sithek mindig ketten vannak, egy mester és egy tanítvány. Skywalker kiképzésével nem szegik meg a Sith Kódexet?
D.V.: Ez egy nagyon vakmerő kérdés, ami egyáltalán nem tetszik. Skywalker kiképzése nem ütközik semmilyen szabályba, mindazonáltal megtalálása rendkívül fontos. Aki bármilyen információt tud Skywalker hollétéről, azonnal jelentse a Birodalmi Flottaparancsnokságnál.
B.H.: Darth Vader Nagyúr, köszönjük az interjút.
D.V.: Az Erő legyen velünk!


(Megjelent: Lidércfény Amatőr Kultúrális Folyóirat májusi számában)

Felugró